Deze website is auteursrechtelijk

beschermd.

Het beukenwoud © 2008 - 2017

WAT OVERIGE ACHTERGRONDINFORMATIE

Schouwen en Natuurbewustzijn

Na twee jaren van voorbereiding ben ik in 2008 van start gegaan met Het Beukenwoud voor zelfontplooiing en natuurbewustzijn, voor individuele en groepssessies. Elders op deze website vindt u hier informatie over.

 

Schrijven

In 2012 heb ik zeven interviews met mensen, die zich op enerlei wijze aan de rand van de samenleving bevonden, omgeschreven tot ontroerende, schrijnende en triomferende verhalen. Deze zijn opgenomen in het boek De ongeziene gezien. Elk verhaal portretteert iemand waarmee we over het algemeen niet als vanzelfsprekend mee omgaan, zoals een dakloze alcoholist, een vrouw die permanent aan de beademing zit, een vrouw die mishandeld is geweest, een vluchtelinge, enz..

Vertalen

In juli 2015 ben ik begonnen met vertalingen van artikelen en verslagen van veldwerk voor The Hunger Project (www.thehungerproject.nl) van het Nederlands naar het Engels.

 

In 2010 zijn twee vertalingen van mijn hand op de markt verschenen: Zoektocht van de ziel van Alan Seale en Life Planning, de ontbrekende schakel tussen geld en gevoel van George Kinder. Het zijn twee bijzondere, diep spirituele boeken over zelfverwerkelijking, waarbij het Life Planning boek - hoewel toepasbaar of alle levensterreinen - zich vooral richt op het transformeren van beperkende overtuigingen rond geld. 

 

Tussen 1999 en 2004 heb ik voor Sathya Productions Film and Television, films over religie en spiritualiteit, de vertaling verzorgd van het commentaar (Nederlands - Engels) van de film Fiat Lux en de ondertiteling (Engels - Nederlands) van o.a. de documentairereeks Lessen in Leven van Philip Engelen met Mansukh Patel.

In 2010 is Philip is tijdens een vakantie in Griekenland onverwacht overleden. Hij wordt node gemist.

 

Na vele omzwervingen ben ik in 1998 als vrijwilliger voor Life Foundation gaan werken. Daar heb ik o.a. meegewerkt aan de vertaling van De Kleine Gita en De verborgen Kracht van het Licht.